10 ZNAKOVA DA VAS JE MUŠKARAC PRESTAO VOLJETI: Ako prepoznate brojeve 1 i 7 bježite od takve osobe

Ponekad žena može osjetiti da nešto nije u redu bez da to mora čuti od svog partnera.

U nastavku pogledajte listu nekoliko znakova da su snažni osjećaji ljubavi kod vašeg muškarca krenuli blijediti. Nadamo se da ove znakove nećete vidjeti kod svog muškarca, ali važno je znati na šta trebate obratiti pažnju.

Kritikovanje izgleda

Za muškarca koji vas istinski voli uvijek ste lijepi, čak i s neurednom kosom, pa čak i u prevelikoj spavaćici. Neće primijetiti da ste dobili nekoliko kilograma viška nakon zimskih praznika, ako to sami ne kažete. Ali, ako vam muškarac stalno govori da idete u teretanu ili vam nagovijesti da vam treba plastična operacija, budite oprezni s njim. Pa čak iako smršate, on će pronaći druge greške u vama.

Razgovori o svojim nedostacima sa prijateljima

Žene obično razgovaraju o problemima u vezama ili nedostacima svog partnera sa svojim prijateljima, dok muškarci pokušavaju da sve ostane neizgovoreno. Niko nije savršen, ali oni koji su istinski zaljubljeni jedni u druge se fokusiraju na prednosti partnera, umjesto da se fokusiraju na mane.

Ako vam partner dopušta da vas javno ponizi i smije se vašim neuspjesima, ne očekujte ništa dobro od takve veze. Takav partner vas ne poštuje, a snažna i pouzdana zajednica je nemoguća bez poštovanja. Kritizirajući vas pred drugim ljudima, on nesvjesno pokušava dokazati drugima (i sebi) da ste vi krivi što je prestao da vas voli.

Pixbay

Njegov stav prema vašim navikama

Žene se vole žaliti na muške čarape razbacane po kući, ali ponekad i one imaju i neugodne ili čudne navike. Volimo 2 sata biti u kupaonici i razgovarati s djevojkama, napuniti ormar nepotrebnim stvarima, jesti s tanjura našeg dečka ili stalno pjevati istu pjesmu po cijeli dan. Ako vaš muškarac stalno pomno promatra svaku vašu sitnicu i ostavlja negativne komentare o vašem ponašanju, to znači da je jedini osjećaj koji je preostao, iritacija umjesto ljubavi.

Sluša pažljivo šta pričate 

Naučnici su dokazali kako je muškarac sposoban pažljivo slušati ženu samo 6 minuta. Zato, dame, kada sljedeći put planirate da razgovarate sa voljenom, budite kratki. Teme na koje se muškracima vrlo teško koncentrirati su nepoznati ljudi, slavne ličnosti, kupovina, moda i dijeta. Ako je moguće, najbolje je razgovarati o tim stvarima sa svojim prijateljicama.

Pa ipak, ako muškarac vidi da vam je nešto vrlo važno, potrudit će se da vas pažljivo sasluša, čak i ako mu je ova tema posve nezanimljiva. Kad vas voli, neće vas ostaviti bez pažnje.

Njegov odnos prema vašim emocijama

Muškarci apsolutno ne mogu podnijeti ženske suze. A nedavno je pronađeno naučno objašnjenje: ispada da ženske suze sadrže posebne isparljive tvari koje snižavaju razinu testosterona u krvi muškaraca što dovodi do smanjenja intimne želje. Zato nemojte koristiti plač kao sredstvo da često utičete na voljenu osobu.

U stvari, kad plačete, jedino što muškarac želi učiniti je pobjeći i to ne vidjeti. Ali, ako vas voli, povući će se i učiniti sve što može kako bi vas pokušao utješiti, čak i ako mu se čini razlog zbog kojeg plačete. On će se smiriti tek kad se ponovo počnete smiješiti.

Pixbay

Koketiranje

Flertovanje je jako dobro za odnose. Ovo je sjajno sredstvo za oživljavanje osjećaja i prevazilaženje rutine kada ste dugo vremena zajedno. Tekstualne poruke, intrigantni savjeti, razigrane fotografije – sve to pomaže u poticanju obostranog interesa, kao i prvih dana veze.

Njegova reakcija na zahtjeve

Za istinski zaljubljenog muškarca molbe i želje njegove voljene (a ne prijatelja ili daleke rodbine) uvijek će zauzeti prvo mjesto. U stvari, muškarci vole pomagati ženama – ovo im daje priliku da pokažu koliko su cool, snažni i odgovorni.

Naravno, postoje situacije kada čovjek ne može pomoći, na primjer, ne zna kako popraviti slavinu, ali sigurno vas ne bi trebao ostaviti na miru da se riješi ovog problema – umjesto toga, nazvat će vodoinstalatora. Međutim, ako se najnevinije zahtjev, poput traženja pomoći za promjenu žarulje, sagledava sa smetnjom i kao samo „još jedan nepodnošljiv zadatak“, odnos vrijedi ponovo razmotriti.

Ljubomora

Ljubomora je nastala tokom evolucije kao način da se održi integritet bračnog para. Stoga je sasvim prirodno da se vaš muškarac počne nervirati kada neko obraća pažnju na vas.

Ali, kada je muškarac apsolutno ravnodušan prema znacima pažnje koje drugi muškarci pokazuju svojoj dami, to je alarmantni znak. Ne želi više da se bori za nju.

Zaštita od opasnosti
Prilično prirodno da muškarac postane zabrinut kada mu se druga polovica kasno vrati s posla ili je sama na nepoznatom mjestu. Ako ne može biti tu, barem će je nazvati i pobrinuti se da bude dobro. Štiteći ženu od prijetnji, bilo stvarnih ili imaginarnih, muškarac se osjeća kao superheroj.

Stoga, ako ne dobijete zaštitu i podršku muškarca u teškim situacijama to je loš znak. Vaš izabranik je ili kukavica ili vas jednostavno ne voli. Zašto vam je onda potreban?

Pixbay

Nježne riječi i izražavanje osjećaja

Jezik ljubavi sastoji se od nježnih riječi, dodira, zagrljaja i poljubaca. Izbor simpatičnih imena događa se nesvjesno i pokazuje kako se jedan partner odnosi prema drugom, ko dominira u vezi i koliko su uravnoteženi.

Usput, muškarcima su potrebne sve ove stvari poput ljubavi kao i ženama. Istraživači iz SAD-a intervjuirali su 1.000 bračnih parova i otkrili da se muževi koji često ljube i grle sa svojim ženama, osjećaju tri puta sretnije u braku od onih koji to nemaju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *