10 zanimljivih činjenica koje bi vas mogle poprilično iznenaditi

Jeste li znali da postoje crvene banane koje su navodno ukusnije od žutih?

Iznenadit će vas i činjenica da je slavni slikar Pablo Picasso sa sobom uvijek nosio revolver.

Često ga je koristio, ali nikad nikog nije ubio.

Pablo Picasso je uvijek nosio revolver sa sobom. Unutra su bili lažni meci. Koristio ga je svaki put kad ga je neko pitao za značenje njegovih slika. Uzeo bi revolver i okrenuo ga prema toj osobi.

Postoji razlog zbog kojeg Winston Churchill izgleda ljut na novčanici od 5 funti. Fotograf mu je oduzeo cigarete prije slikanja.

Vrane i gavrani vole vući druge životinje za rep.

Ova reklama se u nekim američkim kinima pojavila na kraju filma “Ono” (It). Platio ju je Burger King, a na njoj je pisalo da je pouka priče da nikad ne treba vjerovati klaunu (zaštitni znak njihovog konkurenta McDonald’sa je klaun).

Nike je htio jednu svoju kolekciju obuće nazvati Aztec, no morali su odustati jer su saznali da je Adidas bio brži. Nakon toga je nazvali Cortez, po Španjolcu koji je pobijedio i opljačkao Azteke.

Jeste li znali da postoje crvene banane? Ova vrsta raste u južnoj i zapadnoj Africi te na Kanarskim otocima. Stručnjaci kažu da ovo voće i blistavu budućnost zbog odličnog okusa, veće doze vitamina C, kalcija, vlakana, beta-karotena. Žute banane će možda jednog dana postati prošlost.

 

Slika Mona Lise je prije izgledala drugačije. Izblijedila je zbog svjetla korištenog u muzeju. Postoji kopija koja je napravljena u isto vrijeme kad i original, no ona je čuvana u drugačijim uvjetima.

U Nepalu postoji 5-dnevni festival vatre u kojem se ljudi zahvaljuju psima za njihovu vjernost i prijateljstvo. Tada stavljaju cvijeće na njih, daju im najukusnije poslastice itd. Psima su ti dani prava uživancija.

Zmije su poprilično fleksibilne iako zapravo imaju iznenađujući broj kostiju

Angiogram koji pokazuje oštećene krvne žile u kažiprstu pacijenta