10 TAJNIH TRIKOVA ZA LJEPOTU KOJI ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Djevojke, bit ćete nam zahvalne na ovome

Svaka djevojka zna da briga o sebi i izgled od milion dolara iziskuju mnogo vremena i truda.

Ovih genijalni trikovi za ljepotu će vam pomoći da uštedite vrijeme.

Alternativa gelu za obrve

Umjesto gela za obrve možete koristiti običan lak za kosu kako biste učvrstili svoje obrve.

Zapamtite koliko možete koristiti proizvod

Većinu vremena kompanije koriste ovaj simbol da naznače koliko dugo možete koristiti kozmetički proizvod nakon otvaranja. Kako ne biste zaboravili kada će tačno biti, napišite datum na bocu pomoću markera odmah nakon što ste ga prvi put otvorili.

Brza pomoć kada vam pukne nokat

Obična vrećica čaja pomoći će vam da se nosite s tom katastrofom poznatom kao slomljeni nokat. Izvadite listove čaja iz vrećice i odrežite komad da odgovara vašem noktu. Zalijepite ga na mjesto na kojem vam se nokat polomio, te odrežite sav višak koji prelazi dužinu vašeg nokta. Sada oblikujte nokat, a zatim prekrijte lakom.

Kapi za oči za suhu maskaru

Ako vam se maskara osušila iskoristite kapi za oči ili tečnost za kontaktne leće. Dodajte samo nekoliko kapi u maskaru, zatvorite je, a zatim protresite. Sada bi trebala biti kao nova.

Iskoristite rumenilo kako biste matirali karmin

Kako biste svom karminu dali luksuzni mat izgled, iskoristite rumenilo kao što je prikazano na slici. Samo budite oprezni prilikom izbora odgovarajuće nijanse.

Evo kako da zaštite svoju šminku prilikom putovanja

Kako biste bili sigurni da vam puder, rumenilo i sjenilo tijekom putovanja ne puknu, postavite jastučiće od pamučne vate preko vrha. Ovo će ublažiti bilo kakve udarce.

Baby ulje umjesto pjene

Koristite baby ulje umjesto pjene za brijanje. Ovaj trik će vam pomoći da izbjegnete iritacije.

Izbjegnite elektricitet kose

Da biste se riješili elektriciteta i izgladili kosu, samo koristite obične maramice za sušilicu veša. Prođite njima kroz cijelu dužinu vaše kose.

Odličan trik za nanošenje karmina

Nakon nanošenja na usne, na trenutak usisajte prst. To će ostaviti svaki višak ruža na vašem prstu i tako karmin neće završiti na vašim zubima.

Još jedan trik za kožu i putovanje

Za cijeđenje bubuljica možete koristiti ukosnice, a kopču za papir možete korisiti da stavite preko glave brijača kada putujete kako se ne biste porezali.