10 STVARI KOJE MORATE DA ZAPAMTITE: Ovo znaju samo sretni ljudi!

Veoma je važno da zapamtite ovo, jer to može spasiti vašu psihu.

Dobro zapamtite ovih 10 stvari:

1. Veći dio vašeg života rezultat je odluka koje sami donosite. A ako vam se ne sviđa vaš život – ako je potpuno lišen uzbuđenja i strasti – vrijeme je da napravite promjene u njemu i napravite bolji izbor.

2. Život treba da bude prijatan, a ne bolan. MOŽETE slijediti put koji vas vodi do nečega. Uvijek možete učiniti nešto malo i pozitivno što će vas učiniti sretnim.

3. Kad se ujutru probudite, pokušajte da razmislite o svojim postupcima za predstojeći dan, za to postoji dobar razlog. Za razliku od svega ostalog u vašem životu (novac, zabava, obaveze itd.), Izgubljeno vrijeme je jedino što nikada ne možete da vratite.

4. Nije važno šta ćete raditi, već ono što zapravo radite. Ako zaista želite nešto učiniti, pronaći ćete način. Ako to ne učinite, naći ćete izgovor.

5. Vaši hobiji su sastavni dio vas. Nikada ne žalite što ste odvojili vrijeme da im se posvetite, i nemojte razmišljati o tome kako ste mogli provesti dan drugačije. Ne postoji ništa važnije od vaše strasti, nikada nije gubljenje vremena.

6. Ako vam je neki važan cilj potpuno zauzeo srce i um, svaki dan odvojite malo vremena da ga postignete, tada će vam se život postepeno puniti pozitivnom energijom.

7. Moramo prestati govoriti sebi da su drugi ljudi uzrok naše nesreće i neuspjeha.

8. Što više svoj život ispunjavamo istinskom strašću, manje ćemo vremena i energije potrošiti tražeći odobrenje i divljenje izvana.

9. Vaše tijelo se može umoriti, možda nećete spavati noću, kajući se zbog prošlih neuspjeha, možda će vam nedostajati jedina ljubav, može vam se činiti da je ceo svet protiv vas, ili da su vaše dostojanstvo zgazili neprijatelji. Postoji samo jedna stvar koja će vam uvijek pomoći da se izlečite – ponovo otkrijte ono do čega vam je stalo, a zatim zaronite u to. Ovo je jedino korisno od čega vaš umorni mozak nikada neće odustati, koji nije podložan nikakvim spoljnim uticajima, koji vam nikada neće izazvati strah ili sumnju i zbog čega nikada nećete požaliti.

10. Napravite samo jedan mali korak danas. To je sve. Prava svrha nema vremensko ograničenje. Istinska strast nema vremensko ograničenje. Ne forsirajte se i ne žalite ni za čim. Uradite ono što možete učiniti sada, samo jedan mali korak na dugom putovanju, piše stil.kurir.rs.