10 JEDNOSTAVNIH TRIKOVA SA KOSOM zbog kojih ćete izgledati barem 5 godina MLAĐE

Vaša frizura igra ključnu ulogu ukoliko želite da izgledate nekoliko godina mlađe.

Donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći da izgledate besprijekorno.

Pročitajte ih i zabilježite.

Frizura

U borbi sa godinama odlično se pokazuje slojevito šišanje, pramenovi koji uokviruju lice i vrat. Sa stepenasto ošišanom kosom, takođe, ne možete pogriješiti. Ova, uvijek moderna frizura pristaje gotovo svima, bez obzira na to imate li kratku, dugu, ravnu, ili kovrdžavu kosu.

Pexels

Boja kose

Svjetlija boja podmlađuje – to je osnovno pravilo, ali ovdje je veoma bitno odabrati odgovarajući ton i nijansu kose. Ne preporučuje se posvijetliti kosu više nego na 2-3 nijanse od njene prirodne boje, a nijansa treba da bude izabrana u skladu sa bojom očiju i tena.

Pexels

Dužina

Kratke frizure asociraju na aktivnost i mladost, tako, da sa godinama- kosa je sve kraća. Ipak, ne treba ići u krajnost, jer ultrakratke fizure naglašavaju oblik lica, koji sa godinama gubi jasnoću. Optimalna varijanta je dužina koja varira od brade do sredine vrata.

Pexels

Šiške

Šiške doprinose mladalačkom izgledu, sakrivaju bore na čelu i ističu oči. Najbolja opcija – prorijeđeni pramenovi srednje gustine. Suviše guste ravne šiške odaju težinu, a takođe, vizuelno skraćuje lice, čineći ga punijim.

Pexels

Razdjeljak

Centralni razdjeljak vizuelno dodaje godine, jer čini izgled strožim. Uzgred, zahvaljujući, na stranu isfeniranim loknama, oči će djelovati krupnije i izražajnije. Takođe, možete eksperimentisati sa unazad zabačenom kosom, isfeniranom cik-cak, što ne samo da čini izgled nježnijim, nego i kosi dodaje volumen.

Pexels

Obim

Zalizana kosa nas čini starijim, zato frizura mora biti bujnija. Ali, i ovde je potrebna zlatna sredina, jer pretjerani volumen, takođe, licu dodaje godine. Bitno je da obim izgleda prirodno i neupadljivo.

U tome će pomoći slojevito šišanje, uvijene lokne, preparati za fiksiranje kose koje je, takođe, potrebno koristiti u umjerenim količinama.

Pexels

Večernja frizura

Planirajući izlazak, odustanite od tapiranja, idealno fiksiranih lokni, visoko podignute kose i retro fizura. Frizura, čak i ako je večernja, mora biti prirodna.

I na kraju, još nekoliko dodatnih savjeta:

Prekomjerna upotreba proizvoda za oblikovanje kose neizbježno čini da izgledate starije. Ovo pravilo važi i za večernje i dnevne frizure.

Pexels

Ako koristite pribor za oblikovanje kose, provjerite je li kvalitetan. Izbjegavajte plastične češljeve, dječje štipaljke za kosu i baršunaste trake.

Sve ove tehnike stiliziranja kose mogu biti uistinu korisne samo ako se nanose na zdravu, njegovanu kosu. Uvijek nastojte pružiti svojoj kosi najbolju moguću njegu.